Међународни Фестивал студентског документарног филма „Бистре реке“

Међународни Фестивал студентског документарног филма „Бистре реке“ замишљен је као место сусрета младих стваралаца и оних који би тек да закораче у свет филмског истраживања и изражавања и професионалаца у области документарног филма.

Фестивал негује и промовише уметничке вредности савременог српског и међународног студентског документарног филма и подржава развој младих талената.

 

Програм има две такмичарске категорије:

  • главни такмичарски програм, намењен студентима
  • такмичарски програм намењен професионалним филмским ствараоцима

 

Пратећи програм Фестивала садржи ревије филмова, радионице, трибине и изложбе.

Ове године ће се по први пут, у селу Темска које се налази у срцу Старе планине, окупити студенти филмских академија и документаристи из целог света. Фестивал ”Бистре реке” одржаће се у периоду од 22. до 25. јула.

Факултет драмских уметности је најстарија образовна установа ове врсте у земљи. Током више деценија постојања, ФДУ је био домаћин и организатор више различитих филмских и позоришних смотри и фестивала од којих се издвајају: Летња филмска школа, Фестивал маслине, ФИСТ. Факултет драмских уметности је члан CILECTA, међународног удружења филмских и телевизијских школа, а од 2016. учествује у програму Looking China.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/448/large_FDU_u_boji_verzija_3.jpg