Međunarodni Festival studentskog dokumentarnog filma „Bistre reke“

Međunarodni Festival studentskog dokumentarnog filma „Bistre reke“ zamišljen je kao mesto susreta mladih stvaralaca i onih koji bi tek da zakorače u svet filmskog istraživanja i izražavanja i profesionalaca u oblasti dokumentarnog filma.

Festival neguje i promoviše umetničke vrednosti savremenog srpskog i međunarodnog studentskog dokumentarnog filma i podržava razvoj mladih talenata.

 

Program ima dve takmičarske kategorije:

  • glavni takmičarski program, namenjen studentima
  • takmičarski program namenjen profesionalnim filmskim stvaraocima

 

Prateći program Festivala sadrži revije filmova, radionice, tribine i izložbe.

Ove godine će se po prvi put, u selu Temska koje se nalazi u srcu Stare planine, okupiti studenti filmskih akademija i dokumentaristi iz celog sveta. Festival ”Bistre reke” održaće se u periodu od 22. do 25. jula.

Fakultet dramskih umetnosti je najstarija obrazovna ustanova ove vrste u zemlji. Tokom više decenija postojanja, FDU je bio domaćin i organizator više različitih filmskih i pozorišnih smotri i festivala od kojih se izdvajaju: Letnja filmska škola, Festival masline, FIST. Fakultet dramskih umetnosti je član CILECTA, međunarodnog udruženja filmskih i televizijskih škola, a od 2016. učestvuje u programu Looking China.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/448/large_FDU_u_boji_verzija_3.jpg