ЛАБ ФДУ учествује у глобалној иницијативи Climate Change Theatre Action

Од 3. до 5. новембра на Факултету драмских уметности одржаће се фестивал ,,Позориште чуда’’ у организацији Лабораторије интерактивних уметности ФДУ, који се реализује уз подршку Креативне Европе, Министарства културе РС и Италијанског института за културу у Београду.
Основно полазиште фестивала представља спој уметности и науке кроз низ различитих, иновативних позоришних формата, где се, уз њихово заједничко деловање, на креативан и другачији начин, указује на горуће светске теме као што су климатска криза и еколошки проблеми.

Последњег дана фестивала, 5.11. у 20 часова, публика ће имати прилику да присуствује сценском извођењу ,,Нећу више, мама!’’, које је у свој програм уврстила глобална иницијатива Climate Change Theatre Action. Сценско извевођење, у режији Иве Олујић, представиће седам текстова који на различите начине третирају тему климатских промена.

Climate Change Theatre Action је пројекат који подржава, али и бијенално приказује различите извођачке праксе уметника и организација широм света који се баве темом климатске кризе, са жељом да кроз уметност укаже на ове проблеме, али и подстакне укупну заједницу да промишља, али пре свега делује по том питању. Најаву сценске изведбе ,,Нећу више, мама!’’ можете погледати овде.

Одмах након овог догађаја, одржаће се трибина ,,Дајмо себи шансу – млади и климатске промене’’ која ће се бавити темом климатског активизма код младих. Са учесницима трибине разговараће се о подстицању младих да се информишу и учествују у борби против загадјења и климатских промена.
Стварајући полигон за разговоре о теми климатских промена која се тиче свих нас, Фестивал „Позориште чуда“ жели да подстакне дијалог на ову тему, подстакне младе на разговор, те укаже на значај индивидуалне улоге у борби против климатске кризе. Време за акцију је сад!

Сви програми у оквиру фестивала су бесплатни, а како бисте обезбедили своје местоуслед ограничених капацитета, пријавите се путем линка: https://cutt.ly/8RrqaXg

Фестивал се организује у оквиру двогодишњег међународног пројекта CURIOUS (Culture as a Unique Resource to Inspire, Outreach and Understand Science), који се реализује заједно са партнерима из Италије, Бугарске и Белгије.

За више информација посетите Фејсбук и Инстаграм страницу Лабораторије интерактивних уметности ФДУ.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/511/unnamed.jpeg