Емисија о 60 година Катедре за менаџмент и продукцију ФДУ на РТС

У оквиру јубилеја 60 година од оснивања Групе за организацију на Академији за позориште, филм, радио и телевизију, а данас Катедре за менаџмент и продукцију радија, позоришта и културе Факултета драмских уметности, РТС 3 емитује емисију која на својeврсни начин доприноси сагледавању настајања и фаза развоја Катедре. Емисија Креативност и иновације у продукцији драмских уметности, медија и културе пружиће увиде професора и алумнија у промишљања и принципе изучавања теоријски утемељене академска едукације организације, продукције и менаџмента за  уметничке делатности у области позоришта, медија и културе у најширем смислу значења.

Данас, након 60 година, алумни ове групе, данас Катедре за менаџмент и продукцију позоришта, радија и културе најмаркантнији су креатори и сарадници у области српског, европског па и светског културног, медијског и уметничког простора. Емисија је реализована у форми видео подкаста, чији је домаћин редовни професор др Никола Маричић шеф катедре разговара са наставницима и сарадницима катдере, међу којима су др Данка Манџука Муждека, др Милена Драгићевић Шешић, др Мирјана Николић, др Нина Михаљинац, др Ана Мартиноли, др Маја Ристић и многи други. 

Формат емисије покушао је да обухвати успехе, резултате, експерименте, успоне и падове, све људе који су обележили историју, све наставнике и сараднике за шта је било потребно много више од једне епизоде, чак и више од једне сезоне серије. Креативност и иновације у продукцији драмских уметности, медија је тако један сегмент у обележавњу јубилеја који дочарава идеје, ентузијазам, визију и жеље за растом и напредовањем које су уграђене у сваку појединачну годину овог важног и великог рођендана. 

Емисија Креативност и иновације у продукцији драмских уметности, медија и културе је епилог међународне научне конференције одржане у склопу обележавања јубилеја, са преко 100 учесника из земље и иностранства одржане 17. и 18. новембра у дигиталном порстору, а под покровитељством Министарства просвете и науке и технолошког развоја као и Министарства културе и информисања.

Премијерно ће бити приказана 19. новембра у 20:50 ч на РТС3, а репризно, 20. новембра у 04:00 ч и 11:10 ч.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/526/dr_Nikola_Mari%C4%8Di%C4%87__dr_Ana_Martinoli__dr_Maja_Risti%C4%87__dr_Jovana_Karauli%C4%87.jpg