Emisija o 60 godina Katedre za menadžment i produkciju FDU na RTS

U okviru jubileja 60 godina od osnivanja Grupe za organizaciju na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju, a danas Katedre za menadžment i produkciju radija, pozorišta i kulture Fakulteta dramskih umetnosti, RTS 3 emituje emisiju koja na svojevrsni način doprinosi sagledavanju nastajanja i faza razvoja Katedre. Emisija Kreativnost i inovacije u produkciji dramskih umetnosti, medija i kulture pružiće uvide profesora i alumnija u promišljanja i principe izučavanja teorijski utemeljene akademska edukacije organizacije, produkcije i menadžmenta za  umetničke delatnosti u oblasti pozorišta, medija i kulture u najširem smislu značenja.

Danas, nakon 60 godina, alumni ove grupe, danas Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture najmarkantniji su kreatori i saradnici u oblasti srpskog, evropskog pa i svetskog kulturnog, medijskog i umetničkog prostora. Emisija je realizovana u formi video podkasta, čiji je domaćin redovni profesor dr Nikola Maričić šef katedre razgovara sa nastavnicima i saradnicima katdere, među kojima su dr Danka Mandžuka Muždeka, dr Milena Dragićević Šešić, dr Mirjana Nikolić, dr Nina Mihaljinac, dr Ana Martinoli, dr Maja Ristić i mnogi drugi. 

Format emisije pokušao je da obuhvati uspehe, rezultate, eksperimente, uspone i padove, sve ljude koji su obeležili istoriju, sve nastavnike i saradnike za šta je bilo potrebno mnogo više od jedne epizode, čak i više od jedne sezone serije. Kreativnost i inovacije u produkciji dramskih umetnosti, medija je tako jedan segment u obeležavnju jubileja koji dočarava ideje, entuzijazam, viziju i želje za rastom i napredovanjem koje su ugrađene u svaku pojedinačnu godinu ovog važnog i velikog rođendana. 

Emisija Kreativnost i inovacije u produkciji dramskih umetnosti, medija i kulture je epilog međunarodne naučne konferencije održane u sklopu obeležavanja jubileja, sa preko 100 učesnika iz zemlje i inostranstva održane 17. i 18. novembra u digitalnom porstoru, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke i tehnološkog razvoja kao i Ministarstva kulture i informisanja.

Premijerno će biti prikazana 19. novembra u 20:50 č na RTS3, a reprizno, 20. novembra u 04:00 č i 11:10 č.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/526/dr_Nikola_Mari%C4%8Di%C4%87__dr_Ana_Martinoli__dr_Maja_Risti%C4%87__dr_Jovana_Karauli%C4%87.jpg