ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ФАКУЛТЕТА ДРАМСКИХ УМЕТНОСТИ

Протокол о сарадњи између Министарства културе и информисања Републике Србије и Факултета драмских уметности потписан је јуче, 17. маја 2022. године  на Факултету драмских уметности. Протокол су потписали министарка Маја Гојковић и декан Милош Павловић. 

Овим протоколом Министарство и Факултет изражавају спремност за успостављање сарадње у циљу остваривања заједничког интереса у области уметности и културе, неговања уметничког стваралаштва и образовања и јачања међународне сарадње.

Заједнички рад обухватиће организовање уметничких и научних скупова, представа, пројекција филмова, изложби, предавања, радионица, фестивала; професионални развој и образовање запослених, подстицање истраживања на пољу уметности и друштвено-хуманистичких наука; реализацију заједничких уметничко/научно истраживачких пројеката као и покретање других пројеката од заједничког интереса; примену уметничких и научних достигнућа ради подизања квалитета аудио-визуелних и сценских технологија и размену уметничких, стручних и научних информација.

Министарство ће пружити Факултету потребну подршку у креирању првог регионалног Центра за развој дигиталних аудиовизуелних уметности, који ће се бавити развојем  и применом дигиталних и гејминг области у систем уметничког образовања.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/653/4W1A0146.JPG