POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI IZMEĐU MINISTARSTVA KULTURE I INFORMISANJA REPUBLIKE SRBIJE I FAKULTETA DRAMSKIH UMETNOSTI

Protokol o saradnji između Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti potpisan je juče, 17. maja 2022. godine  na Fakultetu dramskih umetnosti. Protokol su potpisali ministarka Maja Gojković i dekan Miloš Pavlović. 

Ovim protokolom Ministarstvo i Fakultet izražavaju spremnost za uspostavljanje saradnje u cilju ostvarivanja zajedničkog interesa u oblasti umetnosti i kulture, negovanja umetničkog stvaralaštva i obrazovanja i jačanja međunarodne saradnje.

Zajednički rad obuhvatiće organizovanje umetničkih i naučnih skupova, predstava, projekcija filmova, izložbi, predavanja, radionica, festivala; profesionalni razvoj i obrazovanje zaposlenih, podsticanje istraživanja na polju umetnosti i društveno-humanističkih nauka; realizaciju zajedničkih umetničko/naučno istraživačkih projekata kao i pokretanje drugih projekata od zajedničkog interesa; primenu umetničkih i naučnih dostignuća radi podizanja kvaliteta audio-vizuelnih i scenskih tehnologija i razmenu umetničkih, stručnih i naučnih informacija.

Ministarstvo će pružiti Fakultetu potrebnu podršku u kreiranju prvog regionalnog Centra za razvoj digitalnih audiovizuelnih umetnosti, koji će se baviti razvojem  i primenom digitalnih i gejming oblasti u sistem umetničkog obrazovanja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/653/4W1A0146.JPG