Катедра ФТВ продукције успоставила сарадњу са престижним филмским школама у САД

У склопу прославе 60 година постојања Катедре за филмску и телевизијску продукцију, планирано је студијско путовање у САД, током кога би чланови Катедре имали прилику да се упознају са радом више престижних америчких филмских школа, као и успостављањем различитих облика сарадње. Путовање које је првобитно планирано за јануар ове године је, због короне, померено за последњу недељу септембра. У овом периоду обављене су посете високим филмским школама у Њујорку и Мајамију. У Њујорку је успостављена сарадња са NYU Tish School of Arts, који припада Њујоршком универзитету, док је у Мајамију делегација обишла Мајами универзитет, Мајами школу комуникације, односно, Департман филмске уметности. Са обе престижне филмске школе планирана је сарадња која би требало да се огледа у међусобном гостовању предавача, али и размени студената.

Конкретна сарадња је договорена са филмском школом у Мајамију и она ће започети позивом нашим студентима филмског смера за слање радова на њихов први фестивал студентског филма, који ће бити организован у фебруару 2023. у Мајамију. Планирано је да том приликом у Мајами отпутује и неколико студената. У јуну 2023. на 18. Продуцентском дану, који је последње две године међународна смотра радова студената продукције, гостоваће са својим филмовима студенти и професори из Мајмија. 

Такође је, након прекида изазваног епидемијом короне, поново успостављена сарадња са National Association of Television Program Executives, те ће један студент Катедре ФТВ продукције, у складу са дугогодишњом традицијом, добити интерншип за NATPE манифестацију на Бахамима, у јануару 2023.

На фотографији су професорка Вања Шибалић, професор Горан Пековић - Шеф Катедре ФТВ продукције, професорка Konstantia Kontaxis - Chair Department of Cinematic Arts, Огњен Ракчевић, доценt и Милан Стојановић, доцент.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/726/1B1EAEEF-4E32-425A-B9CD-A77FDA252DB9.jpeg