Katedra FTV produkcije uspostavila saradnju sa prestižnim filmskim školama u SAD

U sklopu proslave 60 godina postojanja Katedre za filmsku i televizijsku produkciju, planirano je studijsko putovanje u SAD, tokom koga bi članovi Katedre imali priliku da se upoznaju sa radom više prestižnih američkih filmskih škola, kao i uspostavljanjem različitih oblika saradnje. Putovanje koje je prvobitno planirano za januar ove godine je, zbog korone, pomereno za poslednju nedelju septembra. U ovom periodu obavljene su posete visokim filmskim školama u Njujorku i Majamiju. U Njujorku je uspostavljena saradnja sa NYU Tish School of Arts, koji pripada Njujorškom univerzitetu, dok je u Majamiju delegacija obišla Majami univerzitet, Majami školu komunikacije, odnosno, Departman filmske umetnosti. Sa obe prestižne filmske škole planirana je saradnja koja bi trebalo da se ogleda u međusobnom gostovanju predavača, ali i razmeni studenata.

Konkretna saradnja je dogovorena sa filmskom školom u Majamiju i ona će započeti pozivom našim studentima filmskog smera za slanje radova na njihov prvi festival studentskog filma, koji će biti organizovan u februaru 2023. u Majamiju. Planirano je da tom prilikom u Majami otputuje i nekoliko studenata. U junu 2023. na 18. Producentskom danu, koji je poslednje dve godine međunarodna smotra radova studenata produkcije, gostovaće sa svojim filmovima studenti i profesori iz Majmija. 

Takođe je, nakon prekida izazvanog epidemijom korone, ponovo uspostavljena saradnja sa National Association of Television Program Executives, te će jedan student Katedre FTV produkcije, u skladu sa dugogodišnjom tradicijom, dobiti internšip za NATPE manifestaciju na Bahamima, u januaru 2023.

Na fotografiji su profesorka Vanja Šibalić, profesor Goran Peković - Šef Katedre FTV produkcije, profesorka Konstantia Kontaxis - Chair Department of Cinematic Arts, Ognjen Rakčević, docent i Milan Stojanović, docent.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/726/1B1EAEEF-4E32-425A-B9CD-A77FDA252DB9.jpeg