Представа alSham у продукцији Лабораторије интерактивних уметности ФДУ на гостовању у Италији

Имерзивна позоришна представа alSham u продукцији Лабораторије интерактивних уметности Факултета драмских уметности изведена је у Тренту (Италија) у оквиру Teatro della Meraviglia фестивала, у реализацији организације Arditodesio.

alSham третира тему мигрантске кризе, која представља полазишну тачку за разматрање ширег феномена медијског утицаја, те начина на који медијска репрезентација учествује у креирању стварности.

Специфичност представе alSham огледа се у чињеници да се приликом сваког извођења прилагођава архитектури града, као и гледаоцу који постаје њен активни учесник.

У представи игра Иван Томић, а сценарио и режију потписује Мирко Стојковић.

Фестивал Teatro della Meraviglia представља једну од активности двогодишњег међународног пројекта CURIOUS (Culture as a Unique Resource to Ispire, Outreach and Understand Science), који Лабораторија интерактивних уметности ФДУ реализује у сарадњи са партнерским организацијама из Италије, Бугарске и Белгије, а  који за циљ има покретање дијалога између науке и уметности, те успостављање извођачких уметности као снажног алата за промоцију научних достигнућа која могу дати одговоре на кључне изазове са којима се данашње друштво суочава.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/733/alsham_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/733/alsham_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/733/alsham_1.jpg