Predstava alSham u produkciji Laboratorije interaktivnih umetnosti FDU na gostovanju u Italiji

Imerzivna pozorišna predstava alSham u produkciji Laboratorije interaktivnih umetnosti Fakulteta dramskih umetnosti izvedena je u Trentu (Italija) u okviru Teatro della Meraviglia festivala, u realizaciji organizacije Arditodesio.

alSham tretira temu migrantske krize, koja predstavlja polazišnu tačku za razmatranje šireg fenomena medijskog uticaja, te načina na koji medijska reprezentacija učestvuje u kreiranju stvarnosti.

Specifičnost predstave alSham ogleda se u činjenici da se prilikom svakog izvođenja prilagođava arhitekturi grada, kao i gledaocu koji postaje njen aktivni učesnik.

U predstavi igra Ivan Tomić, a scenario i režiju potpisuje Mirko Stojković.

Festival Teatro della Meraviglia predstavlja jednu od aktivnosti dvogodišnjeg međunarodnog projekta CURIOUS (Culture as a Unique Resource to Ispire, Outreach and Understand Science), koji Laboratorija interaktivnih umetnosti FDU realizuje u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Italije, Bugarske i Belgije, a  koji za cilj ima pokretanje dijaloga između nauke i umetnosti, te uspostavljanje izvođačkih umetnosti kao snažnog alata za promociju naučnih dostignuća koja mogu dati odgovore na ključne izazove sa kojima se današnje društvo suočava.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/733/alsham_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/733/alsham_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/733/alsham_1.jpg