Награда за студенте Камере на фестивалу "СЛИКА У ПОКРЕТУ"

На недавно завршеном фестивалу сниматељских остварења „Слика у покрету” први пут је приказана и селекција студентског филма. Жири је једногласно одлучио да награду за најбољи сниматељски рад равноправно додели двојци студената камере ФДУ – Владимиру Ђурићу за филм „Кротки” и Џејлану Ибрахимовићу за филм „Кад сунце дође”.

У оквиру фестивала, проф. Миладин Чолаковић одржао је веома посећен мастерклас са темом „Филмска слика између визуелног и драмског”. Током Фестивала је представљена најмодернија опрема за снимање, која је на располагању у Србији за стране и домаће продукције.

Српска асоцијација сниматеља – САС по седми пут организује фестивал „Слика у покрету”, који је уједно и својеврсни регионални конгрес струке. Сниматељске радионице и презентације доприносе подизању техничког и естетског нивоа рада сниматеља – директора фотографије, филмских радника, студената филмских одсека уметничких факултета и заинтересоване публике. Ове године Фестивал је одржан у Новом Саду. Фестивал су помогли Министарство културе Републике Србије, Аутономна покрајина Војводина, Град Нови Сад, Филмски центар Србије, Imago, Cineplanet и многи други.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/782/001.jpg
  • /uploads/attachment/vest/782/003.jpg
  • /uploads/attachment/vest/782/002.jpg
  • /uploads/attachment/vest/782/004.jpg
  • /uploads/attachment/vest/782/005.jpg