Nagrada za studente Kamere na festivalu "SLIKA U POKRETU"

Na nedavno završenom festivalu snimateljskih ostvarenja „Slika u pokretu” prvi put je prikazana i selekcija studentskog filma. Žiri je jednoglasno odlučio da nagradu za najbolji snimateljski rad ravnopravno dodeli dvojci studenata kamere FDU – Vladimiru Đuriću za film „Krotki” i Džejlanu Ibrahimoviću za film „Kad sunce dođe”.

U okviru festivala, prof. Miladin Čolaković održao je veoma posećen masterklas sa temom „Filmska slika između vizuelnog i dramskog”. Tokom Festivala je predstavljena najmodernija oprema za snimanje, koja je na raspolaganju u Srbiji za strane i domaće produkcije.

Srpska asocijacija snimatelja – SAS po sedmi put organizuje festival „Slika u pokretu”, koji je ujedno i svojevrsni regionalni kongres struke. Snimateljske radionice i prezentacije doprinose podizanju tehničkog i estetskog nivoa rada snimatelja – direktora fotografije, filmskih radnika, studenata filmskih odseka umetničkih fakulteta i zainteresovane publike. Ove godine Festival je održan u Novom Sadu. Festival su pomogli Ministarstvo kulture Republike Srbije, Autonomna pokrajina Vojvodina, Grad Novi Sad, Filmski centar Srbije, Imago, Cineplanet i mnogi drugi.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/782/001.jpg
  • /uploads/attachment/vest/782/003.jpg
  • /uploads/attachment/vest/782/002.jpg
  • /uploads/attachment/vest/782/004.jpg
  • /uploads/attachment/vest/782/005.jpg