Уз увођење гејминга у академске клупе ФДУ прославио 74. рођендан


Факултет драмских уметности (ФДУ) у Београду прославио је 74. рођендан, уз овогодишњу новост да је на тој установи акредитован нови студијски програм Визуелни ефекти, анимација и гејм арт. На ФДУ истичу да су за акредитацију добили подршку кабинета председнице Владе Републике Србије, Ане Брнабић, и Министарства просвете. Нови студијски програм осмишљен је као четворогодишњи, са обимом од 240 ЕСП  бодова. У оквиру њега образоваће студенте за стварање у области анимације, визуелних ефеката, видео игара и интерактивних медија. То је само један од повода за похвале које им је, присуствујући јучерашњој прослави, упутио и Бранко Ружић, министар просвете, нагласивши да је ФДУ изградио завидан међународни углед, о чему сведоче и бројна признања са многих смотри студентског, али и професионалног стваралаштва.

- У току 74 године постојања ова реномирана високошколска установа доприносила је угледу најпре југoслoвeнскoг, а потом и српскoг пoзoриштa, филмa, рaдијa и тeлeвизијe, стварајући значајна имена која су обележила нашу драмску уметност, медије и културу. Министарство ће, као и до сада, наставити да јој пружа подршку. Стратегијом паметне специјализације у Републици Србији за период од 2020. до 2027. године област креативних индустрија идентификована као један од четири кључна приоритета за бржи економски развој наше земље, заснован на знању и иновацијама - нагласио је министар, коме су представници ФДУ уручили захвалницу.

Оценио је као важно то што ФДУ, увођењем новог смера, прати кретања у високо-технолошкој индустрији, захтеве тржишта и интересовање студената.

 

Фото: Министарство просвете

Слике

  • /uploads/attachment/vest/772/677z381_cccccc.jpg