СТУДЕНТИ И СТУДЕНТКИЊЕ ПОЗОРИШНЕ РЕЖИЈЕ, ДРАМАТУРГИЈЕ И МЕНАЏМЕНТА И ПРОДУКЦИЈЕ ПОЗОРИШТА, РАДИЈА И КУЛТУРЕ НА 68. СТЕРИЈИНОМ ПОЗОРЈУ У НОВОМ САДУ

У оквиру недавно завршеног Позорја младих, као једног од пратећих програма 68. Стеријиног позорја, студенти и студенткиње друге године Катедре за Позоришну режију, у класи ред. професорке Алисе Стојановић и асистенткиње Таре Манић, представили су своје радове.  

Представа "Опера за три гроша" по мотивима текста Бертолта Брехта (ауторке текстова: Леа Петров, Јана Миливојевић и Јелена Крџавац), у режији: Огњена Драговића, Милана Богдановића, Нине Рачете, Анђеле Крунић и Радета Јосиповића, изведена је 29. маја у 14 часова у просторијама Академије уметности у Новом Саду. Ова представа завршни је испит студенткиња и студената II године Позоришне режије, као и део испита студенткиња Драматургије под менторством редовне професорке Биљане Србљановић. Представа је реализована у сарадњи са студенткињама и студентима II и III године Глуме са Академије уметности у Београду, у класи проф. Милана Нешковића и Николе Ракочевића, проф. Јане Маричић и Небојше Миловановића и проф. Предрага Стојменовића и Борке Томовић, као и у сарадњи са студентима II године Менаџмента и продукције позоришта, радија и културе ФДУ.

Сутрадан, 30.05. у дворишту Академије уметности у Новом Саду, студенти друге године Позоришне режије су се представили и програмом јавних читања текстова студената и студенткиња Драматургије ФДУ. Представљено је укупно шесторо ауторки и аутора: Андреа Пољак ("Много кул драма"), Ања Билановић ("Кућица на дрвету"), Павле Димитријевић ("Приручник за идеалну породицу"), Ана Марковић ("Одрази"), Софија Димитријевић ("Можеш ти то боље, Мишел") и Теодора Марковић ("Осећам нешто се мења"). Јавна читања текстова режирали су студенткиње и студенти II године Катедре за Позоришну режију Факултета драмских уметности у Београду: Нина Рачета, Огњен Драговић, Раде Јосиповић, Милан Богдановић и Анђела Крунић, у сарадњи са студенткињама и студентима II и III године Глуме на Академији уметности у Београду и студентима II године Менаџмента и продукције позоришта, радија и културе ФДУ, а под менторством Таре Манић и Тијане Грумић, асистенткиња ФДУ.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/910/image0.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/910/image2.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/910/image3.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/910/image4.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/910/image7.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/910/image8.jpeg