STUDENTI I STUDENTKINJE POZORIŠNE REŽIJE, DRAMATURGIJE I MENADŽMENTA I PRODUKCIJE POZORIŠTA, RADIJA I KULTURE NA 68. STERIJINOM POZORJU U NOVOM SADU

U okviru nedavno završenog Pozorja mladih, kao jednog od pratećih programa 68. Sterijinog pozorja, studenti i studentkinje druge godine Katedre za Pozorišnu režiju, u klasi red. profesorke Alise Stojanović i asistentkinje Tare Manić, predstavili su svoje radove.  

Predstava "Opera za tri groša" po motivima teksta Bertolta Brehta (autorke tekstova: Lea Petrov, Jana Milivojević i Jelena Krdžavac), u režiji: Ognjena Dragovića, Milana Bogdanovića, Nine Račete, Anđele Krunić i Radeta Josipovića, izvedena je 29. maja u 14 časova u prostorijama Akademije umetnosti u Novom Sadu. Ova predstava završni je ispit studentkinja i studenata II godine Pozorišne režije, kao i deo ispita studentkinja Dramaturgije pod mentorstvom redovne profesorke Biljane Srbljanović. Predstava je realizovana u saradnji sa studentkinjama i studentima II i III godine Glume sa Akademije umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Milana Neškovića i Nikole Rakočevića, prof. Jane Maričić i Nebojše Milovanovića i prof. Predraga Stojmenovića i Borke Tomović, kao i u saradnji sa studentima II godine Menadžmenta i produkcije pozorišta, radija i kulture FDU.

Sutradan, 30.05. u dvorištu Akademije umetnosti u Novom Sadu, studenti druge godine Pozorišne režije su se predstavili i programom javnih čitanja tekstova studenata i studentkinja Dramaturgije FDU. Predstavljeno je ukupno šestoro autorki i autora: Andrea Poljak ("Mnogo kul drama"), Anja Bilanović ("Kućica na drvetu"), Pavle Dimitrijević ("Priručnik za idealnu porodicu"), Ana Marković ("Odrazi"), Sofija Dimitrijević ("Možeš ti to bolje, Mišel") i Teodora Marković ("Osećam nešto se menja"). Javna čitanja tekstova režirali su studentkinje i studenti II godine Katedre za Pozorišnu režiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu: Nina Račeta, Ognjen Dragović, Rade Josipović, Milan Bogdanović i Anđela Krunić, u saradnji sa studentkinjama i studentima II i III godine Glume na Akademiji umetnosti u Beogradu i studentima II godine Menadžmenta i produkcije pozorišta, radija i kulture FDU, a pod mentorstvom Tare Manić i Tijane Grumić, asistentkinja FDU.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/910/image0.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/910/image2.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/910/image3.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/910/image4.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/910/image7.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/910/image8.jpeg