НАДА НА ФАКУЛТЕТУ ДРАМСКИХ УМЕТНОСТИ

У склопу обележавања 75 година од оснивања Факултета драмских уметности 5. и 6. децембра одржава се научна конференција НАДА: Науке у драмским уметностима која представља годишњу презентацију научних истраживачких резултата, како наставника са ФДУ тако и доктораната и стручних сарадника.

„У доба глобалне неизвесности, јасно је да ће различити изазови имати дугорочне импликације на све аспекте живота укључујући и области креативног и уметничког стваралаштва, медија и културе“ поручују организатори и додајући да је управо ова ситуација, у којој се данас налазимо, наметнула потребе за изналажењем нових теоријских и истраживачких приступа заснованих на креативности и иновацијама.

Факултет драмских уметности својим научним и уметничким истраживачким приступом већ деценијама доприноси иницирању дијалога о значајним темама и областима драмског стваралашта и укупног друштвеног контекста у коме култура и уметност делују.

Конференција је намењена представницима научне заједнице,  стручне јавности из поља културе и уметности, студентима уметничких факултета, а комплетан програм можете погледати на сајту Факултета драмских уметности.

Књигу апстраката можете преузети ОВДЕ.