NADA NA FAKULTETU DRAMSKIH UMETNOSTI

U sklopu obeležavanja 75 godina od osnivanja Fakulteta dramskih umetnosti 5. i 6. decembra održava se naučna konferencija NADA: Nauke u dramskim umetnostima koja predstavlja godišnju prezentaciju naučnih istraživačkih rezultata, kako nastavnika sa FDU tako i doktoranata i stručnih saradnika.

„U doba globalne neizvesnosti, jasno je da će različiti izazovi imati dugoročne implikacije na sve aspekte života uključujući i oblasti kreativnog i umetničkog stvaralaštva, medija i kulture“ poručuju organizatori i dodajući da je upravo ova situacija, u kojoj se danas nalazimo, nametnula potrebe za iznalaženjem novih teorijskih i istraživačkih pristupa zasnovanih na kreativnosti i inovacijama.

Fakultet dramskih umetnosti svojim naučnim i umetničkim istraživačkim pristupom već decenijama doprinosi iniciranju dijaloga o značajnim temama i oblastima dramskog stvaralašta i ukupnog društvenog konteksta u kome kultura i umetnost deluju.

Konferencija je namenjena predstavnicima naučne zajednice,  stručne javnosti iz polja kulture i umetnosti, studentima umetničkih fakulteta, a kompletan program možete pogledati na sajtu Fakulteta dramskih umetnosti.

Knjigu apstrakata možete preuzeti OVDE.