УСПОСТАВЉЕНА САРАДЊА UNITED MEDIA И ФАКУЛТЕТА ДРАМСКИХ УМЕТНОСТИ

United Media, водећа медијска компанија у југоисточној Европи, закључила је уговор о сарадњи са Факултетом драмских уметности (ФДУ) из Београда који предвиђа финансијску подршку за реализацију мастер радова студената.

Израда мастер радова често представља изазов због отежаног приступа комерцијалним изворима финансирања, упркос чињеници да су у питању јако квалитетни радови који постижу изузетне успехе на домаћим и међународним фестивалима, наведено је у саопштењу United media.

Кроз овај уговор успоставља се механизам за суфинансирање како би се олакшала реализација пројеката и омогућило студентима да остваре своје академске циљеве.

United Media препознаје значај подршке младим талентима. Верујемо у наше студенте и њихов потенцијал да креирају ремек-дела. Ова сарадња је наш начин да их подржимо на том путу, истиче се у саопштењу.

Сваке академске године, студенти ће имати прилику да пријаве своје радове на конкурс ФДУ-а. Затим ће заједничка комисија ФДУ-а и United Media донети одлуку о томе који пројекти ће бити подржани а та подршка ће износити између 25% и 50% приложеног предрачуна, додаје се.

ФДУ и УМ изражавају посебно задовољство због успостављања ове сарадње и надају се њеном даљем продубљивању у другим правцима и делатностима. Радујемо се будућим пројектима и сарадњи, наводе из УМ.

 

Извор: N1

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1179/1717413264-UM-FDU-0-750x422.jpg