USPOSTAVLJENA SARADNJA UNITED MEDIA I FAKULTETA DRAMSKIH UMETNOSTI

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, zaključila je ugovor o saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti (FDU) iz Beograda koji predviđa finansijsku podršku za realizaciju master radova studenata.

Izrada master radova često predstavlja izazov zbog otežanog pristupa komercijalnim izvorima finansiranja, uprkos činjenici da su u pitanju jako kvalitetni radovi koji postižu izuzetne uspehe na domaćim i međunarodnim festivalima, navedeno je u saopštenju United media.

Kroz ovaj ugovor uspostavlja se mehanizam za sufinansiranje kako bi se olakšala realizacija projekata i omogućilo studentima da ostvare svoje akademske ciljeve.

United Media prepoznaje značaj podrške mladim talentima. Verujemo u naše studente i njihov potencijal da kreiraju remek-dela. Ova saradnja je naš način da ih podržimo na tom putu, ističe se u saopštenju.

Svake akademske godine, studenti će imati priliku da prijave svoje radove na konkurs FDU-a. Zatim će zajednička komisija FDU-a i United Media doneti odluku o tome koji projekti će biti podržani a ta podrška će iznositi između 25% i 50% priloženog predračuna, dodaje se.

FDU i UM izražavaju posebno zadovoljstvo zbog uspostavljanja ove saradnje i nadaju se njenom daljem produbljivanju u drugim pravcima i delatnostima. Radujemo se budućim projektima i saradnji, navode iz UM.

 

Izvor: N1

Slike

  • /uploads/attachment/vest/1179/1717413264-UM-FDU-0-750x422.jpg