ФДУ учествује у пројекту ребрендирања установа културе на Западном Балкану

Од ове године Факултет драмских уметности учествује у пројекту ”ReCulture: Re-branding of Cultural Institutions in Western Balkans” заједно са партнерима из Аустрије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Француске. То је један од укупно 13 пројеката подржаних новим конкурсом програма Креативна Европа, који је намењен развоју културне сарадње на Западном Балкану.

 

У наредне четири године, пројекат ReCulture ће успоставити основу за бољу видљивост и унапређени изглед установа културе на Западном Балкану и то кроз: рад на стратешком развоју културно-уметничког програма одабраних установа, упознавање уредничких тимова ових установа с најбољим европским праксама комуникације и развоја публике, као и осмишљавање новог визуелног идентитета установа заједно са групом младих графичких дизајнера. Посебан допринос овог пројекта развоју сектора културе у нашем региону огледа се у промовисању нових приступа развоју публике и тестирању нових модела приходовања у култури.

 

Тим Факултета драмских уметности ће израдити стратешке анализе рада одабраних установа културе, међу којима су Спомен збирка Павла Бељанског у Новом Саду, Музеј савремене уметности Републике Српске у Бања Луци, Културни центар у Требињу и Умјетничка колонија, установа културе у Даниловграду. Такође, ФДУ ће радити на осмишљавању и дисеминацији сета препорука за установе културе и уметнике који би даље спроводили идеју овог пројекта.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/263/VIZUAL-169.jpg