FDU učestvuje u projektu rebrendiranja ustanova kulture na Zapadnom Balkanu

Od ove godine Fakultet dramskih umetnosti učestvuje u projektu ”ReCulture: Re-branding of Cultural Institutions in Western Balkans” zajedno sa partnerima iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Francuske. To je jedan od ukupno 13 projekata podržanih novim konkursom programa Kreativna Evropa, koji je namenjen razvoju kulturne saradnje na Zapadnom Balkanu.

 

U naredne četiri godine, projekat ReCulture će uspostaviti osnovu za bolju vidljivost i unapređeni izgled ustanova kulture na Zapadnom Balkanu i to kroz: rad na strateškom razvoju kulturno-umetničkog programa odabranih ustanova, upoznavanje uredničkih timova ovih ustanova s najboljim evropskim praksama komunikacije i razvoja publike, kao i osmišljavanje novog vizuelnog identiteta ustanova zajedno sa grupom mladih grafičkih dizajnera. Poseban doprinos ovog projekta razvoju sektora kulture u našem regionu ogleda se u promovisanju novih pristupa razvoju publike i testiranju novih modela prihodovanja u kulturi.

 

Tim Fakulteta dramskih umetnosti će izraditi strateške analize rada odabranih ustanova kulture, među kojima su Spomen zbirka Pavla Beljanskog u Novom Sadu, Muzej savremene umetnosti Republike Srpske u Banja Luci, Kulturni centar u Trebinju i Umjetnička kolonija, ustanova kulture u Danilovgradu. Takođe, FDU će raditi na osmišljavanju i diseminaciji seta preporuka za ustanove kulture i umetnike koji bi dalje sprovodili ideju ovog projekta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/263/VIZUAL-169.jpg