Креативност и иновације : конференција поводом 60 година Катедре за менаџмент и продукцију

Национални научни скуп са међународним учешћем

 

Креативност и иновације у продукцији позоришта, медија и културе: визије и вредности за будућност

 

17-19. новембар 2021.

Факултет драмских уметности, Београд

 

Факултет драмских уметности у Београду организује од 17. до 19. новембра 2021. године национални научни скуп са међународним учешћем Креативност и иновације у продукцији позоришта, медија и културе: визије и вредности за будућност.

 

Иницијатор и реализатор скупа је Катедра за менаџмент и продукцију позоришта, радија и културе, која у 2021. години обележава 60 година постојања и рада.

 

После годину дана глобалне неизвесности и кризе изазване пандемијом корона вируса, јасно се оцртавају дугорочне импликације на све области живота, укључујући и области продукције и менаџмента креативног и уметничког стваралаштва, медија и културе. У том контексту изнова се појављују изазови уско повезани са потребом трансформације постојећих, те успостављања нових модела и пракси у области уметности, културе и медија, намећући потребу за континуираним проналажењем начина рада и стваралаштва заснованих на креативним и иновативним приступима.

 

У наведеним околностима, ова конференција тежи мапирању и представљању тренутног стања и главних изазова са којима се данас суочавају култура, медији и позориште. Овај научни скуп окупиће водеће стручњаке, истраживаче и универзитетске раднике како би омогућио размену искуства и резултата истраживања о савременим аспектима продукције и менаџмента позоришта, медија и културе. Конференција је конципирана као серија излагања и панела који чине интердисциплинарну платформу за дискусију о иновацијама, трендовима, проблемима, практичним изазовима и решењима у области менаџмента у култури и културној политици, позоришној и медијској продукцији.

 

Рок за слање пријаве учешћа је 30. јун 2021. Сви аутори биће обавештени о одговору Одбора конференције у вези са својим учешћем до 15. августа.

 

У прилогу можете пронаћи детаљније информације о темама конференције као и процедури за пријаву за учешће.

 

Уколико имате недоумица или питања, позивамо Вас да нас контактирате путем имејл адресе: konferencija@fdu.bg.ac.rs.

 

У оквиру ове конференције биће објављена књига апстраката (са ISBN бројем) као електронска публикација. Након скупа биће објављен тематски зборник са рецензираним и одабраним радовима аутора.

 

Пријавни формулар за излагање / панел сесију можете попунити на овом линку.