Kreativnost i inovacije : konferencija povodom 60 godina Katedre za menadžment i produkciju

Nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem

 

Kreativnost i inovacije u produkciji pozorišta, medija i kulture: vizije i vrednosti za budućnost

 

17-19. novembar 2021.

Fakultet dramskih umetnosti, Beograd

 

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu organizuje od 17. do 19. novembra 2021. godine nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem Kreativnost i inovacije u produkciji pozorišta, medija i kulture: vizije i vrednosti za budućnost.

 

Inicijator i realizator skupa je Katedra za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture, koja u 2021. godini obeležava 60 godina postojanja i rada.

 

Posle godinu dana globalne neizvesnosti i krize izazvane pandemijom korona virusa, jasno se ocrtavaju dugoročne implikacije na sve oblasti života, uključujući i oblasti produkcije i menadžmenta kreativnog i umetničkog stvaralaštva, medija i kulture. U tom kontekstu iznova se pojavljuju izazovi usko povezani sa potrebom transformacije postojećih, te uspostavljanja novih modela i praksi u oblasti umetnosti, kulture i medija, namećući potrebu za kontinuiranim pronalaženjem načina rada i stvaralaštva zasnovanih na kreativnim i inovativnim pristupima.

 

U navedenim okolnostima, ova konferencija teži mapiranju i predstavljanju trenutnog stanja i glavnih izazova sa kojima se danas suočavaju kultura, mediji i pozorište. Ovaj naučni skup okupiće vodeće stručnjake, istraživače i univerzitetske radnike kako bi omogućio razmenu iskustva i rezultata istraživanja o savremenim aspektima produkcije i menadžmenta pozorišta, medija i kulture. Konferencija je koncipirana kao serija izlaganja i panela koji čine interdisciplinarnu platformu za diskusiju o inovacijama, trendovima, problemima, praktičnim izazovima i rešenjima u oblasti menadžmenta u kulturi i kulturnoj politici, pozorišnoj i medijskoj produkciji.

 

Rok za slanje prijave učešća je 30. jun 2021. Svi autori biće obavešteni o odgovoru Odbora konferencije u vezi sa svojim učešćem do 15. avgusta.

 

U prilogu možete pronaći detaljnije informacije o temama konferencije kao i proceduri za prijavu za učešće.

 

Ukoliko imate nedoumica ili pitanja, pozivamo Vas da nas kontaktirate putem imejl adrese: konferencija@fdu.bg.ac.rs.

 

U okviru ove konferencije biće objavljena knjiga apstrakata (sa ISBN brojem) kao elektronska publikacija. Nakon skupa biće objavljen tematski zbornik sa recenziranim i odabranim radovima autora.

 

Prijavni formular za izlaganje / panel sesiju možete popuniti na ovom linku.