Stefan Ivančić

Docent

Biografija

Stefan Ivančić je rođen u Beogradu, SFRJ, 1985. godine. Živeo je u Barseloni, Španiji, od 1991. do 2009., gde je završio studije Mašinstva na Politehničkom univerzitetu Katalonije. Diplomirao je Filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2013. godine, gde je takođe završio i master studije 2015. Dobitnik je diplome za specijalan doprinos fakultetu u toku studija.

 

Njegovi kratki filmovi „Sekundarna sirovina“ (2012), „Prolećna sunca“ (2013), „1973.“ (2014), „Leto bez meseca“ (2014) i „Kamen u ruci“ (2017) prikazani su na velikom broju domaćih i međunarodnih festivala među kojima su i Kan, Roterdam, San Sebastijan, FID Marsej, Visions du Réel – Nion. Dobitnik je preko 30 nagrada za svoj umetnički rad.

 

Kao producent, Ivančić je radio na dugometražnom igranom filmu „Teret“ (2018) Ognjena Glavonića, koji je premijerno prikazan na Kanskom festivalu, te kao ko-producent filma „Ti imaš noć“ (2018) Ivana Salatića, prikazanog u okviru Nedelje kritike na Filmskom festivalu u Veneciji.

 

Trenutno sarađuje sa filmskim festivalima u Lokarnu, Roterdamu, Pančevu, kao i sa Festivalom autorskog filma u Beogradu. Član je Evropske filmske akademije.

 

Pored srpskog jezika, govori engleski, španski, katalonski i francuski. Zaposlen je na Fakultetu dramskih umetnosti od 2016. godine.

 

Izabrana filmografija:

- „Ti imaš noć“ (2018), dugometražni igrani film, ko-producent

- „Teret“ (2018), dugometražni igrani film, producent

- „Kamen u ruci“ (2017), kratki igrani film, reditelj

- „Leto bez meseca“ (2014), srednjemetražni igrani film, reditelj

- „1973.“ (2014), srednjemetražni dokumentarni film, reditelj

- „Prolećna sunca“ (2013), kratki igrani film, reditelj

- „Sekundarna sirovina“ (2012), kratki dokumentarni film, reditelj