AKF I LABFDU vas pozivaju na studentski onlajn umetnički hakaton pod nazivom “Oda Betovenu”!

Dvodnevni umetnički onlajn hakaton u organizaciji Austrijskog kulturnog foruma i Laboratorije interaktivnih umetnosti FDU za nagrade u vrednosti od € 1,000 i  € 500

“U godini neizvesnosti, slavimo umetnika koji je hodao stotinama godina ispred svog vremena - ali i nove, mlade autore spremne da to ponovo učine.”

KADA? Tokom 26. i 27. septembra Austrijski kulturni forum u saradnji sa Laboratorijom interaktivnih umetnosti FDU održava dvodnevni onlajn umetnički hakaton pod nazivom “Oda Betovenu”, u čast 250 godina od rođenja velikog evropskog umetnika, kao i 25 godina od članstva Austrije u Evropskoj uniji.

KO? Pozivaju se studenti i studentkinje Fakulteta dramskih umetnosti, Fakulteta likovnih umetnosti, Fakulteta primenjenih umetnosti, Fakulteta muzičkih umetnosti ili studenti drugih fakulteta u Srbiji koji se bave nekom vrstom umetnosti, arhitekturom, dizajnom, animacijom, novim medijima, kompozicijom, dizajnom zvuka ili svetla i zanimaju se za digitalne umetnosti, nove tehnologije, 3D dizajn i eksperimentalan rad. Okupi svoj tim ili se prijavi samostalno za učešće!

KAKO? Kako bi se prijavio/prijavila, potrebno je da do 20. septembra popuniš kratak formular za sebe ili svoj tim, a potom sačekaš naš poziv. Odabrani pojedinci i timovi će tokom 48 časa uz superviziju mentora raditi na predlogu rešenja hakatona.

Zadatak hakatona biće najavljen neposredno pred početak takmičenja. Tokom dvodnevnog (onlajn) okupljanja ispitaćemo kako bi rad Ludviga van Betovena izgledao u kontekstu digitalnog stvaralaštva i eksperimentalnih tehničko-tehnoloških formi savremene umetnosti mladih neafirmisanih autora. Najbolja rešenja hakatona biće realizovana i prezentovana do kraja oktobra, dok su za pobedničke timove obezbeđene i novčane nagrade u vrednosti od € 1000 za prvo i € 500 za drugo mesto. Učešće je besplatno, a jedini uslov za prijavu je da svi članovi tima budu studenti.

Za više informacija prati http://bit.ly/Hakaton_event, https://www.facebook.com/AustrijskiKulturniForum/ i https://www.instagram.com/austrijskikulturniforum/

Aplikacioni formular: http://bit.ly/akflab_hakaton

OPŠTA PRAVILA:

  • Zbog COVID 19 mera bezbednosti hakaton će biti održan onlajn u trajanju od 48h, 26. i 27. septembra.
  • Timovi mogu biti sačinjeni od jedne do najviše četiri osobe.
  • Svi članovi tima moraju imati najmanje 18 godina i status studenta.
  • Tokom takmičenja, neophodno je da timovi rade na stvaranju originalnih ideja.
  • Tokom stvaranja predloga rešenja hakatona, dozvoljeno je korišćenje fotografija, video i muzičkih materijala koja pripadaju opštem dobru.
  • Prijave traju do 20. septembra 2020. godine.
  • Nakon hakatona, nagrađeni timovi imaju obavezu da do 20. oktobra realizuju svoj projekat pod nadzorom članova žirija, koji će potom biti javno prezentovan.

Za podršku pri prijavljivanju na raspolaganju vam stoji e-mail adresa: akfhakaton@gmail.com.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/267/AKF_LABFDU_hakaton.png