JAVNI POZIV: LETNJA UMETNIČKA ŠKOLA 2024 – KIKINDA

LETNJA UMETNIČKA ŠKOLA
C I R C L E   P O I N T
KIKINDA
06. - 13. JUL 2024.
JAVNI POZIV JE OTVOREN

Pozivamo studente da se prijave na konkurs za učešće u radionicama Letnje umetničke škole, koja će se od 6. do 13. jula 2024. godine, održati u Kikindi. Za učešće na Letnjoj umetničkoj školi studenti Univerziteta umetnosti mogu da se prijave do 15. maja 2024.


TEMA

Letnja umetnička škola je edukativni program namenjen stranim i domaćim studentima, koji istražuje umetnički provokativne kulturno-istorijske i prirodne ambijente koristeći se savremenim umetničkim jezikom i alatima. Radionice Letnje umetničke škole imaju formu intenzivnih kurseva čiji je fokus na mentorskom radu i individualnom pristupu svakom studentu. Istovremeno, program omogućava interdisciplinarno i interkulturalno povezivanje stranih i domaćih studenata. Ove godine, program se održava u Kikindi, u čijem će se zelenom okruženju mladi umetnici iz zemlje i inostranstva baviti izazovima očuvanja prirode, održivosti ekosistema i zelenom umetnošću.


RADIONICE

RADIONICA KERAMIKE
ODRŽIVO STVARANJE: ZEMLJA U RUKAMA

DRAMSKA RADIONICA
ZELENO, VOLIM TE ZELENO

LIKOVNA RADIONICA
SLIKA + FILM = EKOLOGIJA

RADIONICA MUZIČKE REŽIJE
MUZIČKOM REŽIJOM DO RECIKLAŽE ZVUKA


PRIJAVLJIVANJE

Dokumenta:
– popunjen prijavni formular, koji sadrži motivaciono pismo i biografiju studenta
– dodatni materijal: portfolio (5 do 7 odabranih radova u PDF formatu / link ka onlajn portfoliju / link ka audio snimcima) ili umetnička biografiju u slobodnoj formi
Prijavu poslati na mejl adresu: lus@arts.bg.ac.rs

Rok za prijavljivanje: 15. maj 2024. godine.


TROŠKOVI:
Participacija studenta za učešće na Letnjoj umetničkoj školi iznosi 12.000 dinara. Ostale troškove – aktivnosti radionica, smeštaj i ishranu učesnika (pun pansion za sedam dana) – obezbeđuje realizator Letnje umetničke škole.

KONTAKT I INFORMACIJE:
lus@arts.bg.ac.rs.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/1126/image002.jpg