20. Bitef Polifonija - poziv za učešće na Seminaru polifonih praksi

UKLJUČITE SE!

SEMINAR POLIFONIH PRAKSI

U OKVIRU 20. BITEF POLIFONIJE

- za, sa i od studenata pozorišnih umetnosti -

19 - 25. septembar 2019.

 

Pedeset treće izdanje pozorišnog festivala Bitef čiji je tematski fokus ove godine na pozorištu koje se bavi raspadom zajednice na svim nivoima (od političke do partnerske) i mogućnošću njene obnove, održava se ove godine pod sloganom 

„Počnimo ljubav iz početka“, po čuvenoj pesmi u izvođenju Beti Đorđević.

Jedan od Bitefovih najznačajnijih pratećih programa, Bitef Polifonija, posvećena je mladima i njihovom radu sa umetnicima i drugim stvaraocima različitih profila.

Pod sloganom „Od prvog zagrljaja“, Bitef Polifonija ove godine posebnu pažnju posvećuje studentima pozorišnih umetnosti i inovativnim, kreativnim i participativnim projektima koji su za, sa i od mladih realizovani u zemlji i regionu.

Istražujući svoj specifičan polifoni koncept, spajajući prošlo sa aktuelnim i nudeći svojevrsnu retrospektivu koja dosledno prati i svesrdno podržava razvoj savremenih pozorišnih formi, kao i razvojne puteve mladih učesnika i pozorišnih umetnika tokom dve decenije postojanja, ovogodišnja Bitef Polifonija otvara svoj program studentima pozorišnih akademija iz zemlje i regiona, za puno uključivanje u programski proces i sva događanja u vidu prvog Seminara polifonih praksi. Zainteresovani studenti biće u prilici da prate celokupan program 20. Bitef Polifonije, da razmene stavove i iskustva sa kolegama i da aktivno učestvuju u raznovrsnim radionicama i okruglim stolovima, koji pokreću važne teme i daju prostor i podršku novim idejama i inicijativama.

Učesnici na kraju seminara dobijaju potvrdu o učestvovanju.

 

 

Broj učesnika je ograničen. Seminar se ne plaća.

Rok za slanje prijava je 09.09.2019.

 

Prijave sa kontakt podacima, kratkom biografijom, nazivom fakulteta i katedre,

slati na e-mail adresu: seminar.polifonija@gmail.com

Više informacija na:

 https://www.facebook.com/BitefPolifonija/,

https://festival.bitef.rs/53bitef19/prateci-program

@bitefpolifonija

Slike

  • /uploads/attachment/vest/36/6892287835d137fd63e70b092364812_v4_big.jpg

Fajlovi