Počinje karavan predstave za decu: „Leto kada sam naučila da letim“

U ponedeljak 7.10.2019. godine počeo je drugi deo prikazivanja projekta za decu „Leto kada sam naučila da letim“, koji podrazumeva gostovanje ove predstave  u tri grada u Srbiji. Prvi grad domaćin karavana u kojem je predstava prikazana je Valjevo, a predstavu je publika imala prilike da pogleda u Kulturnom centru Valjeva.

Ovo delo za decu dramatizovano je po motivima istoimene knjige Jasminke Petrović, a režiju potpisuje reditelj Patrik Lazić. Predstava „Leto kada sam naučila da letim“ govori o odrastanju, prvom zaljubljivanju, nekim lepim ali i nekim manje lepim okolnostima koja nam život donosi, a deca se po prvi put suoče sa njima. U predstavi učestvuju mladi glumci Srna Đenadić, Đorđe Mišina i Andrej Jemcov, ali i njihove partnerke na sceni Ljiljana Đurić i Draga Živanović koje publika zna iz serije ,,Srećni ljudi’’ i scena beogradskih pozorišta.

Ova predstava realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i ulaz je besplatan, a nakon svakog izvođenja organizovaće se razgovor sa glumcima predstave i publikom. Predstava je osmišljena od strane studenata Fakulteta dramskih umetnosti u okviru pozorišnog festivala ,,Fist’’. Karavan će do kraja godine obići još dva grada u Srbiji, a sledeći grad u kome će gostovati je Čačak.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/68/65575119_2422973451267483_1773491008399474688_n__1___1_.jpg