Studenti katedre za FTV produkciju @ SFF

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival, koji se održava od 11. do 18. avgusta, ugostio je više generacija studenata Katedre za filmsku i televizijsku produkciju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.
 
U okviru, sada već druge godine, saradnje SFF i FDU, docent Milan Stojanović je predvodio studente koji su završili III godinu studija. Oni učestvuju u akademskom programu festivala, posećuju filmske projekcije, predavanja i radionice iz edukativnih i industry programa festivala. U programu učestvuju i studenti iz Rumunije, Turske, Ukrajine i Hrvatske, te se tako budući profesionalci upoznaju u najranijoj fazi profesionalnog razvoja.
 
Studenti Katedre za filmsku i televizijsku produkciju koji su završili IV godinu, a prošle godine su bili gosti festivala, takođe su posetili festival kako bi nastavili umrežavanje i profesionalnu edukaciju.
 
Apsolventkinja Milica Milinković je, zahvaljujući nagradi koja joj je dodeljena u okviru manifestacije Producentski dan 18., učestvovala u edukativnom programu Producers Lab, koji predstavlja naredni korak u treningu perspektivnih producenata iz našeg dela Evrope.
 
U okviru programa Pack and Pitch, student master studija Katedre za filmsku i televizijsku produkciju Ivan Stepanović predstavio je projekat ''Kobajagi'', a u programu Talents Sarajevo učestvovala je Savina Smederevac, mlada koleginica koja je pre nekoliko meseci uspešno završila master studije na Katedri za filmsku i televizijsku produkciju.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/959/FTV_produkcija_2019.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/959/FTV_produkcija_2020.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/959/Ivan_Stepanovi%C4%87.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/959/Milica_Milinkovi%C4%87.jpeg