GOSTUJUĆE PREDAVANJE O POZORIŠTU U INDIJI

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na gostujuće predavanje o pozorištu u Indiji, koje će voditi S. Suerendranath, uvaženi reditelj iz Indije, dugogodišnji umetnički direktor čuvenog “Ranga Shankara” teatra u Bangaloru.

Predavanje će se održati 28.09. (četvrtak) u 16h, na sceni  “Mata Milošević”.

Na ovom predavanju stručna javnost i studenti imaće priliku da saznaju više o pozorišnim praksama u Indiji, bogatoj istoriji pozorišne scene, kao i o samom pozorištu “Ranga Shankara”, jednog od vodećih i poznatijih pozorišta u Indiji.
Ranga Shankara je posebno po svom sistemu otvorene scene, zanimljivom pristupu publici i programskom planiranju raznovrsnog repertoara, uključujući i „play-a-day“ predstave.
Tokom svog mandata kao umetnički direktor, gospodin Suerendranath je organizovao brojne domaće i međunarodne pozorišne festivale, kao i uspešne projekte međunarodne saradnje i produkcije, kako za odrasle tako i za decu.
S. Suerendranath je pisac romana, kratkih priča, drama i pozorišni reditelj. Ubraja se među uspešnije i plodne dramske pisce i reditelje modernog pozorišta u Indiji.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/975/S..jpg