PROGRAM STUDENATA FDU-A NA BELEF FESTIVALU

Studenti Katedre za pozorišnu režiju Fakulteta dramskih umetnosti, u klasi redovne profesorke Alise Stojanović predstaviće svoje radove na  ovogodišnjem Belef festivalu, nudeći javnosti jedinstvenu priliku da uživa u kreativnim i inspirativnim pozorišnim  pristupima.

U petak, 28. juna, sa početkom u 19 časova na sceni ”Mira Trailović”, publika će imati priliku da pogleda predstavu „Prezreli“ u režiji Radeta Josipovića, po tekstu Jelene Krdžavac i adaptaciji Sofije Dimitrijvić. Istog dana, u 20 časova, na sceni „Mira Trailović“ biće izvedena predstava „Razlozi za život“, autora Jake Smerkolj Simoneti u režiji Milana Bogdanovića.  Veče će se završiti predstavom „Golotinja“po tekstu  Lee Petrov u režiji Ognjena Dragovića.

Narednog dana u subotu, 29. juna, u 18 časova, u Ateljeu 212 na sceni „Mira Trailović“, program se nastavlja javnim slušanjem dokumentarnih radio drama koje su režirali studenti pozorišne i radio režije .

U realizaciji programa  učestvovali su studenti više katedara FDU: Pozorišne režije, Dramaturgije, Menadžmenta i produkcije pozorišta, radija i kulture, Snimanja i dizajna zvuka, Kamere, Vizuelnih efekata, animacije i gejm arta, kao i studenti Glume FDU, Akademije umetnosti u Beogradu i drugih akademija. U radu na predstavama učestvovali su i studenti drugih fakulteta Univerziteta umetnosti: Scenografije FPU, Scenskog kostima FPU, Savremenog odevanja FPU, Slikarstva FLU, Vajarstva FPU, Grafičkog dizajna FPU, Fotografije FPU i dr.

Ulaz na sve programe je besplatan.  Dobro došli!

Slike

  • /uploads/attachment/vest/1194/IMG_9811.jpg